Kropsinspiration

Jo mere vi ved, jo bedre kan vi hjælpe os selv. Og jo mere vi kan hjælpe os selv, jo bedre kan kroppen hele og klare sig gennem hele livet. Det er hvad filosofien i osteopatien bygger på - at hjælpe kroppen til selvhelbredelse.

Derfor vil jeg dele viden og inspiration, så vi sammen kan pleje din krop, og få den til at fungere optimalt uanset hvad livet byder på.

  • Ved langvarige smerter, hvor du føler du ikke kan træne eller bevæge dig som du plejer, er det vigtigt du aktiverer kroppen alligevel.

    Dette skal du gøre for at holde dit smertende område mobilt, for at sikre gennemstrømning af genopbyggende substanser, for fjernelse af affaldsstoffer, og ikke mindst for at holde hjernen klar på, at dette område skal den blive ved med at kunne bruge.

    Til det formål er Z-health et brilliant redskab, og ingen er bedre end Jakob Hansen fra mit gamle team, Fysioteamet.

    Nedenfor er der en link til Fysioteamets hjemmeside, hvor Jakob grundigt gennemgår øvelser for hele kroppen delt op i de forskellige regioner.

    Link til Fysioteamet

  • Overgangsalderen rammer både mænd og kvinder.

    Hos kvinder hedder det både peri-menopause (årene før den egentlige menopause med de første hormonelle forandringer) og menopause som er begrebet der starter 1 år efter sidste blødning, og hvor der ikke er flere æg i ovarierne. Hos mændene hedder det andropause. Begge dele har i flere år været noget mytefuldt, og til tider tabuiseret, men heldigvis er både videnskaben, lægerne og medierne de senere år begyndt at vise mere interesse for det.

    Kvinders symptomer kan starte langt tidligere end vi regner med, og symptomerne er langt flere end de sædvanlige hedeture vi går og griner lidt over. Depression, smerter, overvægt, stofskifteændringer og knogleskørhed er blandt de mange oversete symptomer.

    Nedenfor er der et link til en særdeles kompetent dame på feltet hvor du kan læse mere om de mange symptomer og behandling.

    Link til Menopauseklinikken

    Mændenes andropause er ikke tydelig definerbar på som samme måde som kvinders, da der ikke på samme tydelig ophør af menstruation og ovulation. Deres symptomer er også anderledes end kvinders.

    Læs mere her

  • Forskere, sundhedsstyrelsen, filosoffer, undervisere og mange andre har i mange år beskæftiget sig med spørgsmålet: Hvad er en sund krop?

    Er det pæne blodprøvesvar?

    er det fraværet af smerter?

    er det store muskler?

    Er det at vi hver især kan bevæge os rundt i hverdagen uden begrænsninger?

    WHO’s Definition på sundhed lyder:

    "Sundhed er en tilstand af fuldstændig fysisk, psykisk og socialt velvære, og ikke blot fravær af sygdom, smerter eller andre skavanker." Endvidere siger WHO, at sundhed er: "En ressource i hverdagen, ikke målsætningen i livet".

    Overordnet set er det vigtigt at kroppens fysiologi er i balance. At vi både er stabilie, mobile og stærke med en god cardio/vaskulær funktion (cardiovaskulær kaldes også kondi)

    Træning er en af de parametre der bidrager til sundhed

    Gennem de seneste år har forskningen fundet flere og flere områder hvor træning bidrager til forbedring og vedligeholdelse af sundheden. Det drejer sig bl.a om depression og psykiske lidelser, knogle, led og muskelsygdomme, cancer, demens/alzheimers, de neurologiske sygdomme, overvægt, aldring/overgangsalder/andropause, motoriske evner, almen hukommelse, indlæring og meget mere.

    Især den tunge styrketræning viser sig mere og mere at være af betydning, især når det kommer til forebyggelse af muskel/skeletsmerter, overvægt, knogleskørhed og tab af muskelmasse ved aldring (også kaldet sarcopenia)

    Nedenstående links er fra en søgemaskine (pubmed) der indeholder artikler fra forskning inden for det biomedicinske og biovidenskabelige felt.

    Læs om ældre, overvægt og styrketræning

    Læs om styrketræning vs cardiotræning til migræne

    Læs om styrketræning og depression

    Herhjemme har vi Jacob Beermann, som laver nogle fantastiske podcasts om træning, smerter, kost og med virkelig god fornuft. Han er absolut værd at lytte til hvis du vil lære mere om styrketræning

    Stærk og smertefri (podcast)

    jacobbeermann.dk